Ceas

duminică, 18 ianuarie 2015

                                                                           ANASONUL
                Dragii mei prieteni va prezint astazi inca 2 plante din buchetul de plante intrebuintate in medicina naturista plante care ne ajuta in diferite boli. Una dintre ideile calauzitoare in acest domeniu a fost de a  face o incursiune in domeniu fara seaman al plantelor medicinale.
                Anasonul contine in fructele sale un ulei volatil acesta contine substante proteice, glucidice, mucilagii, substantele active din anason stimuleaza secretiile glandelor salivare, gastrice si intestinale, biliare si mamare are actiune asupra cailor respiratorii
                 Anasonul este utilizat fregvent, in colicile abdominale, inclusiv la copii in combaterea meteorismului in anorexie, pentru stimularea digestiei, pentru stimularea secretiei lactate,in infectii respiratorii, traheite, bronsite, mai ales in faza uscata a tusei.
       

                                                                   MOD DE PREPARARE


                 Infuzia se preparadin 1/2lingurita de frunze zdrobite la o cana cu apa clocotita se lasa acoperita 10 -20 minute dupa care se strecoara.
                 Aceasta planta se administreaza cu prudenta in doze mici deoarece la copii mici poate deveni toxica nu este indicata in gastrite, ulcer gastric, entero colite acute si cronice.

                                                                          ANGHINAREA

                  Anghinarea contine polifenoli,flavonoizi,compusi sterolici.Preparatele din anghinare au actiune coleretica, colagoga, hipolipemianta, diuretica stimuleaza bila, scade colesterolul,si stimuleaza pofta de mancare.

                                                                              INDICATII.

                  ANGHINAREA este indicata in insuficiente hepatice si renale, hepatita cronicasi ciroza hepatica, calculoza biliara,atero scleroza, anorexie, balonare abdominala.
       
                                                                           PREPARARE
                 
                   In afectiunile hepato biliare se prepara o infuzie de 2 lingurite de plante uscate si maruntita la 300ml de apa si se bea in reprize la interval de 30 de minute inaintea meselor principale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu